Ø-Haven blev etableret i maj 2014 på initiativ af områdets bygherre, der med fire års erfaring med Strandbaren gerne ville udvide de midlertige tilbud på Aarhus Ø.

Haven blev annonceret 13. Maj 2014 og på første dag skrev 90 personer sig på ventelisten uden at vide hvad det omfattede. 29. maj var der kickoff og de første 40 haver blev lavet.

I december 2015 flyttede Ø-Haven til en større grund på spidsen af Aarhus Ø, hvor vi med økonomisk støtte fra Smag på Aarhus udvidede til 300 haver samt flere og bedre fællesfaciliteter.

Ø-Haven favner i dag en lang række aktiviteter og tiltag. Ud over de 300 haver, så benyttes den meget til ophold og besøgende går på opdagelse i haven. Der er siden sommeren 2015 startet en del småprojekter op i haven, hvor vi blandt andet har to bistader fra BISTAD stående, 20 høns og vi håndterer vores egen kompost samt kører et pilotprojekt, hvor vi også omdanner nogle af områdets beboers komposterbare køkkenaffald.

Grunden vi ligger på er i udbud og der forventes en afgørelse marts 2017, hvorefter vi ved hvor mange sæsoner vi har tilbage på den nuværende placering.

Haven er åben for alle og alle kan bruge vores inventar herunder udekøkken og grill.

Fakta:
Antal haver: 289 (juni. 2017)
Størrelse pr have: 4 m2
Ø-Havens areal: ca. 6.000 m2
Start: maj 2014
Ide og drift: Foreningen Pier 4 (en sammeslutning af Aarhus Ø’s mange lodsejere)
Økonomi: Haven blev i 2015 støttet økonomisk af Smag på Aarhus, hvor vi udvide til at omfatte 300 haver.
Pris: 300,- kr pr have (4m2) pr. sæson
Aktiviteter ud over haver: udekøkken, bier, høns, kompost, drivhuse, grønne vægge, grønne tage, kontor-/møde-faciliteter, events (offentlige og for bybønderne) samt udsalgssted i samarbejde med erhvervsdrivende.

Coming soon